Eltűnik, túléli, visszaszorul: mi lesz a dízelmotorral?

július 12, 2017
Posted by: adnetmedia

Nehéz időszak előtt áll az autóipar. Az új EU-szabványok szerint várhatóan nőni fog a benzines meg a dízelmotorok gyári átlagfogyasztása és közúti mérések ellenőrzik majd, hogy a dízelek tovább okádják-e a mérgező nitrogén-oxidokat. Mi várható szeptembertől?

Nemrég érkeztem haza a Bosch kétévente megejtett rendezvényéről, amin friss termékeit és az autógyártás közeljövőjének fejlesztéseit mutatta be a világ legnagyobb autóipari beszállítója. A kacifántos történetű boxbergi tesztpályán előadásokkal és vezetéssel töltött napon hallottakról, tapasztaltakról, a benzines részecskeszűrők elterjedéséről vagy a biciklis ABS egészen megdöbbentő hatásáról később írok. Most jöjjön egy téma, amely a környezetszennyezés révén mindnyájunkat érint.

ESIK, DE MÉG MINDIG MAGAS A DÍZELARÁNY

Miközben a hazai vásárlók érdeklődése jelentősen csökkent a dízelmotoros használt autók iránt, Európában az újautó-vásárlók között is rontották a dízelek megítélését a szigorodó és egyre drágábban betartatható emissziós határértékek, a küszöbértékek többszörösét kitevő tényleges környezetszennyezés, a világvárosokban belengetett behajtási tilalmak, illetve a Volkswagen-konszern környezetvédelmi csalássorozatával kiváltott világbotrány.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter